Националите по волейбол допуснаха трета поредна загуба в Лигата на нациите.

...
Националите по волейбол допуснаха трета поредна загуба в Лигата на нациите.
Коментари Харесай

Нова тежка загуба за националите по волейбол, този път от Китай

Националите по волейбол допуснаха трета поредна загуба в Лигата на нациите. Родните представители не съумяха да се опълчват на домакините от Китай и изгубиха с 0:3 (24:26, 20:25, 17:25) в първата си среща от група 5, на шампионата в град Нингбо. Успехът бе първи за Китай в международната конкуренция.
 Националите по волейбол с шокираща загуба от Португалия
Състезателите на Силвано Пранди пътуваха близо 55 часа от Аржентина до Китай преди дуела, като убийствения и тежък път явно даде своето отражение за отрицателния процес на мача.

Специалистът заложи на следния стартов състав: Светослав Гоцев, Тодор Скримов, Николай Учиков, Красимир Георгиев, Валентин Братоев, Георги Братоев, Мартин Иванов - либеро. Пранди гласоподава доверие за първи път като титуляр на либерото Мартин Иванов.

Българските волейболисти имаха всички шансове да завоюват първия гейм и да стартират с преимущество в мача. Нашите стигнаха до геймбол при 24:23, само че не съумяха да го оползотворят. Домакините се възползваха от пропиления късмет и демонстрираха темперамент, като се постановиха с 26:24 и поведоха с 1:0 гейма.

До края на срещата волейболистите ни не спяха да покажат опциите си. Китайците диктуваха развоя, като завоюваха идващите две елементи и записаха чиста победа.

С максимален точков актив за родния отбор бе Светослав Гоцев с 9 точки (1 ас, 5 блокади), 8 добави Тодор Скримов (1 ас). Реализатор за Китай бе Чуан Джианг с 16 точки (2 блокади).

Утре (8 юни) българските волейболисти срещат Полша от 11:00 часа българско време. Домакините от Китай се изправят против Франция от 14:30 ч.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР